Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Ábalos es compromet a seguir donant suport al govern espanyol des del Grup Mixt al Congrés

Afirma que votarà a favor de la llei d'amnistia

|

- Publicitat -

L’exministre José Luis Ábalos ha promès aquest dimecres que continuarà fent costat al govern de Pedro Sánchez des de la seva nova posició com a diputat del Grup Mixt al Congrés. De fet, ha afirmat que votarà també a favor de la llei d’amnistia als encausats del procés. “Ara la disciplina me la poso jo”, però “no vull ser un problema per a la majoria de govern al Congrés i seguiré les orientacions de vot del PSOE”, ha remarcat en entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio. “El govern comptarà amb el meu suport i el meu vot sens dubte. Continuaré lluitant pel que penso i continuaré treballant per impedir que la ultradreta i la dreta radical es desenvolupin. Estaré allà”, ha afegit.

D’altra banda, ha dit que no s’ha lucrat “en absolut” del seu pas per la política, que la seva vida és “molt transparent” i que té menys patrimoni que quan era ministre. “No hi ha hagut increment patrimonial en el meu cas, més aviat un decrement”, ha reblat abans de dir que la seva marxa del govern espanyol no té a veure amb el ‘cas Koldo’.

Publicitat

Preguntat pels motius que han fet que no renunciï a l’escó, com li va demanar aquest dilluns la direcció del PSOE, Ábalos ha afirmat que no ho fa per no sortir “per la porta del darrere” després de tants anys. “Seria un mort en vida, em veurien com un apestat i ningú em reconeixeria aquest gest que alguns exigeixen de grandesa”, ha apuntat.

“A la meva edat poden passar dues coses: no rendir-me o sucumbir. Per ara opto per no rendir-me”, ha asseverat en considerar que pensava que moriria a les files del PSOE, partit que el va suspendre ahir cautelarment de militància.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut