Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Ábalos assegura que ERC “no és un soci de govern”

El ministre del Gobierno creu que els republicans ajudaran a “superar el trauma que s’ha viscut a Catalunya” i no respon sobre si hi haurà indults com a part de la negociació

Agències 15/11/2020
El ministre de Transports José Luís Ábalos durant una atenció als mitjans, a Brussel·les l'1 de juliol del 2020. (Horitzontal)

El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos apunta, preguntat sobre el paper d’ERC al Congreso, que no es tracta d’un “soci de govern”. “És un grup amb 13 escons, 3 més que Ciudadanos. És una força que compta i creiem que és una formació política molt important per passar pàgina del trauma que s’ha viscut a Catalunya”, ha puntualitzat Ábalos, que ha tornat a esquivar la pregunta de si hi haurà indults com a part de la negociació amb ERC. “Fins a on jo he estat, això no forma part de l’agenda amb ERC. A més, ells sempre han plantejat l’amnistia perquè entenen que l’indult implica un reconeixement de delicte, i no volen assumir un delicte”, ha conclòs el ministre de Transports.

En una entrevista al diari El País, el ministre de Transports també ha defensat la tasca de Fernando Simón en la pandèmia de covid-19 i just després que el Consell General de Col·legis de Metges hagi demanat el seu cessament. “Ha assumit una gran responsabilitat, ha encaixat campanyes molt hostils i això no ha minat el seu compromís. És impressionant. Qualsevol altre no hagués aguantat”, ha afirmat. “El senyor Simón és un ésser humà, no gaudeix d’infal·libilitat”, ha justificat Ábalos. Sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), el secretari d’organització del PSOE ha insistit que Bildu ha demostrat tenir més “sentit de la responsabilitat” que el PP.