Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

A presó un home per cinc presumptes agressions sexuals a l’Hospitalet i Barcelona

El presumpte autor dels fets ha estat acusat d’haver agredit sexualment a cinc persones. El fet que tingués un mateix modus operandi ha estat clau per identificar i detenir el presumpte agressor que ingressarà a presó

Agències 17/09/2021

Els Mossos d’Esquadra van arrestar el 13 de setembre un home com a presumpte autor de cinc agressions sexuals ocorregudes a l’Hospitalet de Llobregat i a Barcelona, i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

En unes declaracions als mitjans, la cap de l’Àrea Central d’Investigació-Persones, la inspectora Ester Salcedo, ha explicat que els fets van passar entre el 5 de juliol i el 13 de setembre, i que analitzant les denúncies van observar “que es tractava del mateix agressor”.

El presumpte agressor utilitzava el mateix ‘modus operandi’: actuava de nit, principalment en cap de setmana, triava noies joves, les seguia i entrava a la mateixa porteria abans que es tanqués la porta i “les abordava, les escanyava i les amenaçava verbalment per cometre l’agressió sexual”.

Els Mossos d’Esquadra l’han considerat un depredador o agressor serial que ha aprofitat la situació concreta per aconseguir el seu objectiu.

Fets
En la primera agressió el 5 de juliol, després de presumptament agredir la víctima, l’home li va sostreure la targeta i dies després va intentar accedir a contingut pornogràfic amb ella, la qual cosa va permetre als investigadors fer el seguiment de l’ús fraudulent de la targeta i localitzar el telèfon de l’home i la seva identificació.

També, en veure que tots els fets ocorrien en una zona molt acotada, els investigadors tenien com la principal hipòtesi que l’autor residia o treballava per la zona i que actuar-hi “li donava seguretat en l’acció i actuava amb certa naturalesa”.

Els investigadors van obtenir “prou indicis per poder atribuir els cinc fets” a l’home, que no tenia antecedents, i després de diverses gestions i ensenyar fotografies del presumpte agressor a les víctimes, el van localitzar i arrestar dilluns a l’Hospitalet de Llobregat.

Després de passar a la disposició del jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet de Llobregat, el jutge va decretar el seu ingrés a la presó, però la investigació continua oberta, perquè no es descarta poder-li atribuir altres agressions