Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

A Carles Puigdemont la decisió de Polònia i Romania no l’ha sorprès: “L’Estat espanyol és un dels seus”

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha comentat la decisió de Polònia i Romania de fer costat a l’Estat espanyol per extradir-lo. El 130è president de la Generalitat no s’ha mostrat sorprès per la resposta dels dos països i ha apuntat que “són estats que desafien Europa”.

En aquest sentit, es pot fer referència a les darreres notícies sobre Polònia, que va ser multada per sobreposar la constitució polonesa al comunitari. Amb aquesta imposició, el govern polonès podia expedientar els membres del Tribunal Suprem segons considerés, fet que afectava directament a la sepració de poders. De fet, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea li va imposar una multa diària d’un milió d’euros fins que no supedités la constitució polonesa a la llei comunitària.

Publicitat

Per la seva part, Romania tampoc ha posat el llistó molt alt en el compliment de la normativa europea i dels drets humans. De fet, no reconeix el matrimoni entre dues persones del mateix sexe, ni tampoc permet que les persones homosexuals donin sang. A més, segons Equaldex, una plataforma col·laborativa sobre els drets de les persones LGBT, el 85% de la població romanesa va respondre que no s’hauria d’acceptar l’homosexualitat.

Puigdemont, a l’hora de parlar d’aquestes “joies” de democràcia, tolerància i respecte per la pluralitat, ha afirmat que “és comprensible que se sentin empesos a fer costat a l’Estat espanyol”. El president a l’exili ha apuntat que “són estats que desafien Europa”. Per tant, que no defensen els valors europeus d’igualtat i pluralitat. Així, ha acabat la piulada amb una frase que no ha deixat indiferent a ningú:”És un dels seus”, donant a entendre que aquests països comparteixen valors i principis amb l’Estat espanyol.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut