Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El TJUE imposa a Polònia una multa diària d’un milió d’euros mentre no compleixi les mesures cautelars

|

- Publicitat -

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha donat resposta a les peticions de la Comissió Europea després que s’intensifiqués el desafiament que Polònia va protagonitzar contra la UE, en supeditar la legislació europea a la constitució polonesa.

Aquest fet va causar tensions al Parlament Europeu, ja que es va considerar que cap estat membre podia sobreposar la constitució de l’estat a la normativa europea, i que aquest fet a més de ser injust per la resta de països membres, esdevenia un perillós precedent.

Publicitat

Com a conseqüència, la Comissió Europea va denunciar Polònia i, avui, el TJUE ha imposat la mesura cautelar d’una multa diària d’un milió d’euros a l’executiu polonès. La pena s’aplicarà directament a govern polonès mentre segueixi sense complir amb les mesures cautelars.

Concretament, aquestes mesures demanen que l’executiu garanteixi la separació de poders, i que no tingui competències suficients per expedientar els membres del Tribunal Suprem polonès. Aquesta competència que queda recollida a la constitució polonesa suposa una vulneració de drets fonamentals, ja que impedeix que els tres poders de l’estat actuïn separadament. Tan bon punt Polònia dissolgui la cambra amb competències per expedientar el Tribunal Suprem, deixarà de pagar la multa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut