Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

500 pacients amb coronavirus i les UCI gairebé plenes als hospitals privats

Encara tenen marge per hospitalitzar pacients en planta

Agències 24/03/2020
Una professional sanitària es protegeix abans d'entrar en una habitació d'un positiu per coronavirus a l'Hospital Clínic. Imatge publicada el 23 de març del 2020 (Horitzontal)

Els hospitals privats catalans acullen gairebé 500 pacients amb coronavirus i tenen les UCI “pràcticament plenes”, segons ha explicat a TV3 el director general de la patronal de la sanitat privada ACES, Lluís Montset, que ha indicat que el nombre de pacients ingressats puja dia a dia. Encara hi ha marge, ha dit, per hospitalitzar-ne més en planta, però ha avisat que les UCI estan gairebé al límit de la seva capacitat. Montset ha assegurat que la coordinació amb el Departament de Salut és molt bona i tots els centres estan a disposició per lluitar contra el coronavirus.

D’altra banda, sobre la situació de la Clínica Sagrada Família de Barcelona, que va intentar realitzar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afectaria part de la plantilla, Montset ha explicat que la intenció era aplicar-lo en la part ambulatòria, on havia minvat molt l’activitat. “Això es va iniciar amb la millor voluntat del món, però es va entendre d’una altra manera”, ha afegit. El Departament de Salut va intervenir i ho va aturar, segons va publicar ‘El Periódico’.