Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

18 joves lleidatans s’enfronten a 100 anys de presó en el judici pels aldarulls post sentència del Procés

|

- Publicitat -

Un total de 18 joves lleidatans s’hauran d’enfrontar a penes de presó, que sumen entre totes un total de 100 anys a la garjola, pels aldarulls ocorreguts a l’Eix Comercial de Lleida (Segrià) durant les protestes contra la sentència del judici del Procés. El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida ha decidit enviar els investigats a judici, el qual no ha transcendit quan se celebrarà, després que se’ls acusés de diferents delictes, entre ells desordres públics atemptat contra l’autoritat, tal com informa Segre.

Els fets dels quals els acusen van succeir la nit del 18 d’octubre del 2019, en la qual van produir-se disturbis a la capital del Segrià motivats per la sentència contra els líders independentistes. Aquella nit es va fer una concentració pacífica en forma de cadena humana per evitar les càrregues policials, que finalment van produir-se, i van desencadenar les posteriors barricades per part dels manifestants. La major part dels aldarulls va concentrar-se a l’Eix Comercial de Lleida, on els agents de la policia catalana van detenir 18 joves d’entre 18 i 23 anys, als quals van començar a investigar per desordres públics. 

Publicitat

Ara, tres anys després d’aquests fets, els joves s’enfronten a penes de presó sol·licitades per la fiscalia que van des dels 3 anys i mig de presó fins als 8 anys i 3 mesos de presó, sumant un total de 100 anys. La condemna varia en cada cas, però els més greus acumulen acusacions de desordres públics, atemptat, danys per incendi i robatori amb força. En el seu moment, quatre dels acusats van passar un mes en presó provisional.

Et pot interessar  La pagesia de la demarcació de Lleida carrega contra Mascort i avisa que tallaran les carreteres "fins que faci falta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut