Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

170 noms destacats de la cultura i el pensament reclamen a la UE que faciliti l’ingrés d’una Escòcia independent

|

- Publicitat -

El diari ‘The Guardian’ publica una carta signada per 170 personalitats en la qual insten la Unió Europea a oferir una via ràpida d’adhesió a una Escòcia independent i que quan els escocesos votin en referèndum sàpiguen que podran entrar-hi fàcilment.

La carta, la signen professors, artistes, escriptors i filòsofs de tot Europa, com el basc Daniel Inerarity, la novel·lista italiana, Elena Errante, l’actor escocès Brian Cox, i fins a 170 pensadors i gent figures destacades del món cultural. Defensen que Escòcia “es mereix un procés diferent” del que tenen els estats candidats que no han format mai part de les institucions europees i que poden tardar molts anys a ser acceptats. Per tant, demanen que es faci “una oferta unilateral i oberta d’adhesió, una proposta excepcional que s’adapti a les circumstàncies excepcionals d’Escòcia”. Parlen també dels costos del Brexit per Escòcia.

Publicitat

La carta arriba a pocs dies de les eleccions al parlament escocès que se celebraran el 6 de maig i en què es preveu que l’independentisme mantingui o fins i tot augmenti la seva majoria absoluta.

Podeu llegir la carta adreçada a les institucions europees en aquest enllaç: https://www.theguardian.com/politics/2021/apr/29/the-eu-must-welcome-an-independent-scotland

Publicitat

Opinió

Minut a Minut