Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Plus de sou vitalici als excàrrecs de la Junta de Castella-La Mancha

El PSOE argumenta que molts professionals «rebutgen ser alt càrrec perquè no els compensa»

Frederic Sabartés 21/12/2019

Com era d’esperar, l’esmena que preveu un ‘plus’ vitalici per als ex alts càrrecs que es reincorporen al seu lloc com a funcionaris de la Junta, va centrar el debat sobre la llei d’acompanyament dels pressupostos regionals per al 2020, que finalment ha tirat endavant gràcies a la majoria absoluta al PSOE.

Des del Govern regional, el conseller d’Hisenda, Juan Alfonso Ruiz Molina, va explicar que aquesta «consolidació del grau dels empleats públics que accedeixen a un alt càrrec de l’Administració» només busca afavorir la «professionalització» dels llocs directius de l’Executiu, facilitant-hi l’accés als funcionaris de carrera i va recolzar-se en l’article 81 de l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics, que diu que «les administracions públiques han de vetllar perquè no hi hagi un menyscabament en el dret a la carrera professional dels funcionaris que hagin estat nomenats alts càrrecs».

El que més costa d’entendre des de Catalunya és que aquest malbaratament de diners públics també siguin motiu de discussió partidista entre el PSOE i l’oposició del PP. Per als populars aquesta mesura és una «abús» i dóna «privilegis de per vida per ser afins a l’PSOE». Tant és així que va arribar a comparar-la amb el cas dels ‘ERO’ d’Andalusia.

En fi. Si ara se n’aprofiten els uns, qui diu que després de les eleccions vinents al territori se n’aprofitin els altres? És allò de “si et beneficia a tu, és dolent i si em beneficia a mi, ja està bé.”