Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Plataforma per la Llengua proposa reformar la Constitució per encabir el català com a llengua oficial

Més de 12.000 persones han signat per recordar als partits que "la llengua no es toca"

|

- Publicitat -
La Plataforma per a Llengua proposa una reforma de la Constitució per tal que la llengua catalana sigui oficial de l’Estat en considerar que “només així el català podrà tenir el mateix rang, condicions, obligacions i drets que el castellà”. A través d’un comunicat, la vicepresidenta de l’entitat, Mireia Plana, ha explicat que no es tracta que el català sigui oficial a Sevilla o a Bilbao, sinó que les institucions de l’Estat també assumeixin com a propi el català i que la Constitució oficialitzi el bilingüisme real”. D’altra banda, l’entitat ha explicat que 12.000 persones han signat en la iniciativa de Plataforma per la Llengua per recordar als partits que “la llengua no es toca”.

Segons Plataforma per la Llengua, En Comú Podem, Front Republicà, Compromís, Proposta per les Illes i Veus Progressistes ja s’han compromès amb aquesta reforma de la Constitució. Mentre que ERC i JxCat els han assegurat que treballen per impulsar una República catalana que inclogui el català com a oficial a l’Estat, però que no aposten per modificar la Constitució espanyola en aquest sentit.

Publicitat

“La Plataforma per la Llengua treballem per a tot el domini lingüístic, no només per a Catalunya, i per això considerem necessària aquesta reforma constitucional. Encara que demà mateix s’instaurés una República catalana, les Illes Balears, el País Valencià o la Franja de Ponent seguirien necessitant una Constitució espanyola que defensés els seus drets lingüístics”, ha defensat Plana.

Plataforma per la Llengua fa altres propostes als partits polítics, entre elles, reclama que treballin per la “capacitació generalitzada en català dels treballadors públics de l’Estat”. Segons Plana, “si els servidors públics no han de saber la llengua oficial, el català, el suposat dret d’opció lingüística dels catalanoparlants és paper mullat”.

Et pot interessar  La Plataforma per la Llengua acusa la justícia francesa de "supremacista i centralista"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió