Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Plataforma per la Llengua elabora un decàleg de mesures per a l’audiovisual a Catalunya

L’entitat de defensa de la llengua catalana ha elaborat aquest decàleg per a “situar la nostra indústria audiovisual i la nostra cultura al lloc que li correspon”

Miquel Ventura
Miquel Ventura 24/11/2021
Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català donant suport al decàleg

L’entitat de defensa del català ha denunciat que “l’audiovisual en català i tot el sector professional han estat absolutament desatesos durant l’última dècada”.

La plataforma ha posat de manifest l’infrafinançament d’aquest important sector cultural i destaquen que el finançament públic és “molt inferior a la mitjana europea”.

Per aquest motiu, ha elaborat un decàleg que recull 10 propostes concretes amb què potenciar l’audiovisual català. L’entitat ha reclamat que “tots els nostres representants polítics les assumeixin plenament amb compromís i determinació”.

Aquest decàleg s’ha elaborat amb la col·laboració del Clúster Audiovisual de Catalunya, l’Acadèmia del Cinema Català i s’ha creat per posar en marxa una acció reivindicativa per a situar la nostra indústria audiovisual i la nostra cultura al lloc que li correspon.

Entre altres aspectes es proposa: Donar compliment immediat a la Llei 20/2010 del cinema de Catalunya perquè s’exhibeixin projeccions en català, garantir el doblatge i subtitulació al català de sèries i pel·lícules a totes les plataformes, o bé atreure noves plataformes digitals a Catalunya i crear un gran nucli audiovisual català amb platós i parc tecnològic.

De moment més de 28.500 persones ja han signat el decàleg.