Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Plataforma per la Llengua considera imprescindible que la votació sobre l’oficialitat del català a la UE sigui el pròxim 24 d’octubre

L'entitat celebra que no s'hagi produït "cap vet" però exigeix a Albares que "concreti els terminis" del desplegament

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha apressat el govern espanyol a “aclarir els dubtes” als estats membres de la Unió Europea sobre l’oficialitat del català abans del pròxim Consell d’Afers Generals de la UE, previst pel 24 d’octubre. De fet, considera que és imprescindible que sigui aquesta data en què se sotmeti a votació l’oficialitat, després que la UE hagi ajornat prendre la decisió.

“Estem una mica més bé que ahir, perquè no s’ha produït cap vet“, ha dit la directora de l’entitat, Rut Carandell. Així mateix, la directora també s’ha referit a la proposta del Ministre d’Afers Exteriors espanyols, José Manuel Albares, de prioritzar el desplegament del català davant el basc i el gallec, i ha apuntat que l’entitat “ho celebra” però que “cal concretar els terminis”.

Publicitat

En la sessió celebrada aquest dimarts al matí, els 27 estats membres s’han emplaçat a continuar els treballs per a continuar abordant l’oficialitat del català, el basc i el gallec en les pròximes reunions. Una decisió que el Ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, pretén desencallar “canalitzant els dubtes” dels estats membres. “Reclamem que l’estat vagi de pressa a fer les demandes d’aclariments”, ha defensat Carandell.

Desplegament gradual

Així mateix, l’entitat veu amb bons ulls que el govern espanyol desplegui de forma gradual l’oficialitat de les llengües, i que el català sigui la primera de la cua, tal com va demanar Plataforma per la Llengua. Tanmateix, l’entitat assegura que “deixar obert el desplegament” sense “concretar els terminis” no ajuda, i per tant demanen a Albares que ho aclareixi al llarg del dia d’avui.

Finalment, l’entitat celebra que el debat ha donat visibilitat a la qüestió. “Hem aconseguit aquest objectiu, que els estats percebin que la seva decisió amb relació al català té un impacte en la imatge que puguem tenir del seu estat al nostre país”, ha sentenciat el responsable.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut