Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

PIMEC denuncia la “improvisació” d’Educació en el disseny de l’oferta d’FP i l’assignació de places

La patronal lamenta que “milers” d’alumnes no saben si podran cursar els estudis quan falta una setmana perquè comencin

Agències 29/08/2022
El president de PIMEC, Antoni Cañete, en pla mig en roda de premsa del 21 de desembre del 2021

PIMEC ha denunciat aquest dilluns la “manca de planificació”, la “improvisació” i la “manca de transparència” del Departament d’Educació en el disseny de l’oferta dels estudis de Formació Professional (FP) i a l’assignació de places. La patronal ha alertat que això va en “detriment” de la qualitat formativa i de l’organització dels centres que inicien el curs “amb increments de ràtio i sense haver finalitzat el procés de preinscripció”. PIMEC denuncia que hi ha “milers” d’estudiants que a falta d’una setmana perquè comenci el curs no saben si tindran plaça i afegeix que això comporta un problema “greu” per al mercat de treball català, atès que la millora de l’FP és “un dels aspectes més demandats per les empreses i els agents socials”.

 

La patronal insisteix en la necessitat d’ajustar la planificació de l’oferta a la demanda del mercat de treball i proposa aprofitar la capacitat dels centres i obrir i concertar nous grups, en comptes d’ampliar la ràtio. PIMEC apunta que això seria possible “sense cap mena d’inversió extraordinària”, ja que, indica, hi ha “grups autoritzats que no imparteixen per la no concertació per part del Departament d’Educació”.

 

D’altra banda, PIMEC reclama una universalitat en l’accés a la formació professional, pel fet que “s’està produint una discriminació i estigmatització amb la priorització d’uns col·lectius per davant d’uns altres en l’accés a l’FP”.