Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Perrín ens fa reflexionar sobre si la ideologia de Tebas ha influït a l’hora de definir el límit de massa salarial

En unes declaracions de 2018, l’exdirectiu del FCB de Laporta, va mencionar que Javier Tebas havia definit al Barça “com el seu enemic número u”

Redacció 06/08/2021

Davant el fet que Leo Messi s’hagi vist obligat a desvincular-se de l’equip blaugrana per la impossibilitat de ser registrat a la Liga, s’han disparat les cerques sobre quins n’haurien estat els motius. Una de les figures que ha estat més consultada ha estat la de Javier Tebas, president de la famosa competició espanyola i qui hauria definit el límit de massa salarial.

Fent introspecció sobre les notícies del president de la Liga, s’ha descobert que presenta moltes afinitats amb el partit d’extrema dreta Vox. De fet, ja havia estat polèmic en tant que havia decidit la suspensió de partits amb motius que van ser àmpliament criticats pel contingut polític que tenia. Per exemple, va obviar els càntics racistes a Dani Alves, les amenaces a Griezmann i els de suport a Rubén Castro per saltar-se una ordre d’allunyament a la seva exparella, però en canvi, quan va sentir que se l’acusava de ser un “nazi” va decidir que els partits no es podien celebrar.

També havia fet comentaris en què al seu entendre: “La identitat nacional d’Espanya no està sent defensada adequadament pels partits”. A més a més, va declarar que havia format part del partit Fuerza Nueva, fundat pel franquista Blas Piñar, en el qual alguns membres van dur a terme actes terroristes tal com apunta el Plural. Altrament, en unes controvertides declaracions va afirmar que l’era de l’independentisme va sorgir després de la directiva Laporta del Futbol Club Barcelona, ressaltant-ne la relació. De fet, va demanar als nous candidats de presidència del FCB que s’allunyessin de l’independentisme. 

Així mateix, entre les investigacions s’ha descobert unes declaracions va fer Albert Perrín. L’antic membre de la 1a directiva Laporta, va fer unes dures declaracions sobre Tebas a la Sexta. Perrín ha ressaltat que Tebas va afirmar que per ell “el Barça era l’enemic número u”.També ha destacat que Tebas “és un fatxa repugnant” que ha “d’anar a l’escola a aprendre la paraula democràcia” i ha dit que és un “nazi convençut” orgullós de l’Holocaust.

L’exdirectiu de Laporta ha criticat la hipocresia de Tebas, perquè va dir que no s’havia de barrejat política i esport, però Tebas ho ha fet igualment sense miraments. Entre les qüestions més sonades es pot destacar com per exemple quan havia fet pressió a ERC i havia demanat a Sánchez que no negocies amb els independentistes, quan va titllar de “secessionista” la Superlliga perquè equips de diferents països es poguessin enfrontar, o bé quan va insistir en el fet que quedés constància que la trobada entre el Barça i el Girona a Miami era entre equips espanyols en comptes de catalans.

No obstant això, Perrín ha destacat les declaracions del president de la Liga quan va “s’hauria hagut d’aplicar l’article 155 de la Constitució a la Final de Copa”, les quals demostren que el president de la Liga intervé políticament usant el seu càrrec.

Amb tots aquests fets, es mostra que Javier Tebas tenia poca afinitat al Barça i que es trobava en una situació de poder en què podia establir les condicions que tindria la Liga a l’hora de fer la contractació dels futbolistes.

Entra en debat, per tant, si Tebas era coneixedor (o no) dels contractes dels futbolistes del Futbol Club Barcelona i de si va decidir quin era el límit de massa salarial tenint en compte aquesta informació. De moment, s’ha confirmat que Leo Messi i el Futbol Club Barcelona volien competir junts i que els “obstacles econòmics estructurals” han estat els causants de la impossibilitat de renovar contracte.