Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Pellicer condemna la persecució a l’independentisme i demana investigar les residències de gent gran

La CUP ha mostrat el suport amb els independentistes represaliats i ha afirmat que romandrà “atenta” per veure si el Gobierno más progresista de la historia atura o permet la persecució del Tribunal de Cuentas

Redacció
Redacció 27/07/2021
Imatge del diputat Xavier Pellicer de la CUP a la conferència del 27 de juliol.

Xavier Pellicer, diputat de la CUP, ha arribat a la conferència de premsa amb els deures fets en una roda en què ha mostrat complicitats amb el Govern pel que fa a les accions delimitades per frenar la repressió a l’independentisme.

El diputat de la CUP ha lamentat que “l’Estat posarà tots els mecanismes a la seva disposició per aixafar l’independentisme” i ha mostrat el suport per la decisió presa en referència a l’aval de l’ICF i en la citació del TSJC que ha acusat de desobediència a Roger Torrent. També ha criticat amb duresa que no es permeti reprovar “la monarquia corrupta”, així com la perversió del delicte d’odi que en compte de protegir les minories serveix per atacar-les.

Un dels punts de major divergència amb el Govern ha estat la creació d’una comissió d’investigació per conèixer analitzar les causes i els determinants del col·lapse de les residències de la gent gran durant les primeres onades de la COVID-19 i ha lamentat que els Comuns s’hagin retirat per investigar els fets objectius.

Pellicer ha afirmat que “estarem atentes a veure què fa el Gobierno más progresista de la història” per veure què fa i si atura o permet la persecució del Tribunal de Cuentas. El diputat del partit anticapitalista ho ha qualificat d’aberració democràtica i ha comunicat el suport de la CUP amb els afectats.