Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Pedro Sànchez: Les dates són el menys important

Sánchez admet que ha prioritzat les eleccions catalanes a combatre la pandèmia

Frederic Sabartés 23/01/2021
Pedro Sánchez i Salvador Illa avui a Barcelona

Pedro Sánchez segueix jugant amb les paraules i, després de tirar la pedra i amagar la mà respecte a la data de les eleccions catalanes, al Comitè Federal celebrat a Barcelona, ara es despenja amb un condescendent: “Les dates rai!” per seguidament seguir amb el guió i dir que l’important és «l’efecte Illa» per anar cap a «un temps nou» a Catalunya.

Les cites exactes són: «En aquests dies s’ha discutit molt de dates, les dates no tenen importància. L’important és el respecte a les regles democràtiques que obrin pas a un temps nou a Catalunya» i «Illa és una persona amb un enorme sentit comú, una intel·ligència fina i de molta bondat».

De fet, Sánchez admet que va prioritzar les eleccions catalanes a combatre la pandèmia: “Salvador Illa no aspirava a ser candidat perquè estava al front del Ministeri de Sanitat, però el va acceptar quan li va proposar Miquel Iceta perquè ell era el millor per a Catalunya”, ha assegurat

Per la seva banda, Salvador Illa ha assegurat que “l’última ha estat una dècada en va” i s’ha proclamat com el candidat dels que vulguin deixar enrere el Procés. “No perdré ni un minut en retrets sobre el que va passar” i ha tingut la indecència de manllevar una frase de Salvador Espriu: “La tasca que ens espera és superar aquest exili interior que hem viscut”, per també pujar a l’onada del discurs de Joe Biden: “La divisió ens ha debilitat, però la unió ens farà forts davant el coronavirus”. Tot un collage de referències difícils a casar i tretes de context.