Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Pedro J. vol vuit anys de 155 per “desintoxicar” la societat catalana

Pedro J. Ramírez ho té clar, a Catalunya cal aplicar el 155 durant vuit anys “per desintoxicar la societat catalana”. En un editorial a El Español, el periodista insta al […]

Redacció
Redacció 24/12/2018
El periodista Pedro J. Ramírez

Pedro J. Ramírez ho té clar, a Catalunya cal aplicar el 155 durant vuit anys “per desintoxicar la societat catalana”. En un editorial a El Español, el periodista insta al PP, PSOE i Ciudadanos a acordar una nova intervenció, “de cara a reinserir Catalunya en el marc constitucional espanyol”.

Lluny de rebaixar el to, Pedro J recorda als puristes com el Regne Unit va controlar el govern de l’Ulster, des de l’any 1972 fins als acords de Divendres Sant del 98. El periodista també recorda que el propòsit final de “les forces revolucionàries, que convergeixen amb el sobiranisme, tenen com a objectiu final la destrucció de l’Espanya constitucional, fruit de cinc segles d’història. En un procés de balcanització, amb la violència que faci falta”.

Un discurs transversal

El posicionament del periodista nacionalista no és només exclusiu de la dreta espanyola, només cal recordar com l’actual ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, va emprar una metàfora similar fa un any durant la campanya del 21-D quan digué que calia “desinfectar” Catalunya.