Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Pedalem per la Independència arriben a Figueres després de recórrer 700 quilòmetres

L’associació Pedalem per la Independència ha arribat aquest diumenge a Figueres després de completar gairebé 700 quilòmetres i visitar les tres presons catalanes on hi ha “presos polítics”. En total […]

Redacció
Redacció 26/08/2018
Pla general dels set components de Pedalem per la Independència davant de l'Ajuntament de Figueres / ACN

L’associació Pedalem per la Independència ha arribat aquest diumenge a Figueres després de completar gairebé 700 quilòmetres i visitar les tres presons catalanes on hi ha “presos polítics”. En total han estat set membres de l’entitat els que han fet l’última etapa que ha transcorregut entre Ripoll i la capital de l’Alt Empordà.

La iniciativa, però, es completarà aquesta tarda amb una bicicletada popular que anirà des del bell mig de Figueres fins al Centre Penitenciari del Puig de les Basses, on es farà un acte de suport a l’exconsellera Dolors Bassa. L’impulsor de Pedalem per la Independència, Eduard Sadurní, explica que la iniciativa se li va acudir quan va veure l’empresonament dels líders independentistes. “Era molt injust el que estava passant i vaig pensar que la millor manera era acostar-nos on estaven ells”, ha reblat.

L’arribada

Quan faltaven pocs minuts per a les dues del migdia, set integrants de Pedalem per la Independència han entrat a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres, i han completat així prop de 700 quilòmetres arreu de Catalunya. A més de carreteres i moltes comarques també han visitat tres presons, la de Tarragona, la de Lladoners i la del Puig de les Basses de Figueres, on aquesta tarda hi tornaran en una bicicletada popular per donar suport a l’exconsellera Dolors Bassa, internada en aquest centre des del passat 4 de juliol.

L’objectiu de la iniciativa, explica el seu impulsor, Eduard Sadurní, és “donar escalf” als “presos polítics”, a través d’una manera original i saludable. Sadurní ha explicat que han tingut “molt bona rebuda” allà on han anat i lamenta haver de “fer aquestes accions”. “És obvi que no voldríem anar de presó en presó, però seguirem fent el que calgui perquè sàpiguen que estem al seu costat”, ha reblat.

El recorregut va iniciar-se dilluns passat a Lleida. Sadurní ha explicat que van escollir la capital del Segrià perquè era l’única demarcació on no hi havia presos. D’allà, la comitiva es va desplaçar fins a Tarragona en dues etapes, fins arribar a la presó on hi ha Carme Forcadell. Un cop allà el recorregut va passar per Barcelona i Girona –a banda d’altres localitats- fins arribar a la presó de Lladoners, on es va fer un acte de suport als presos.

Pedalem per la independència ha acabat arribant a Ripoll, d’on aquest diumenge a les 9 del matí ha començat l’última etapa que els ha conduït fins a Figueres. Abans s’han aturat a esmorzar a la localitat garrotxina d’Argelaguer.

No és el primer acte que organitza

Les visites a les diferents presons catalanes, no és el primer acte que Pedalem per la Independència fa per demanar la República catalana. L’entitat es va formar el 2013 i des d’aleshores ha convocat diferents iniciatives.

Entre elles, una pedalada amb tres ciclistes del País Basc i Catalunya, una altra a Brussel·les o una arreu de la corona metropolitana de Barcelona. “Volíem saber quins motius feien que l’àrea metropolitana costés més de calar la independència”, ha explicat Sadurní.

Amb tot, l’impulsor de Pedalem per la Independència ha explicat que de cara el 2019 encara no té clar quin tipus d’acte organitzarà. “El que espero és poder fer una pedalada per celebrar que tenim la República i que està consolidada”, ha conclòs.