Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

“Parles millor que molts catalans”: Una jove autodidacta sorprèn les xarxes amb el seu bon nivell de català

La jove explica en un vídeo que ha après la llengua pel seu compte i els usuaris catalanoparlants es desfan en comentaris positius

Carme Garau 10/03/2023
Foto de Solen Feyissa a Unsplash.

Els usuaris catalanoparlants de TikTok han quedat meravellats amb el bon nivell de català d’una estudiant de Traducció i Interpretació de Madrid. En un vídeo que acumula més de 20.000 “m’agrada”, la jove (@clauclaugl) explica que parla cinc llengües i que ha decidit practicar més el català.

La fascinació per la llengua catalana li va sorgir quan, el 2018, va veure l’exitosa sèrie ‘Merlí’ en versió original. Com que li va agradar tant, va continuar mirant entrevistes en català dels actors i va començar a escoltar grups de música com 31FAM. “Em vaig adonar que ho entenia molt bé”, reconeix, orgullosa pel nivell que ha anat adquirint pel seu compte.

Els comentaris van plens de gent que li agraeix el respecte que mostra per la llengua catalana, una actitud completament oposada a la de la infermera de la Vall d’Hebron que va carregar contra el requisit de C1. “Parles el català millor que molts catalans!”, “per gent com tu no perdo l’esperança”, “parles perfecte”, “ploro i tot de l’emoció” són només alguns dels centenars de comentaris positius que ha rebut. Altres usuaris responen a la crida que fa al principi del vídeo i li corregeixen algunes petites errades perquè continuï millorant. I és que tot i no ser catalanoparlant ni haver viscut mai a Catalunya, la jove demostra que és possible i satisfactori aprendre català i que, en bona part, és actitud.

@clauclaugl Poc a poc #catala #estiktokat #catalan ♬ Originalton – Clauclaugl