Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Xavi Duch, un dels CDR detinguts el 23-S: “Ho tenim clar, no serem lliures fins que Catalunya sigui lliure”

Un centenar de persones han rebut el veí de Sabadell que ha estat empresonat a Soto del Real durant tres mesos

Avatar
Agències 22/12/2019
Xavi Duch en el moment de quedar en llibertat

Més d’un centenar de persones han participat en un acte de benvinguda a l’activista Xavi Duch que s’ha celebrat aquest diumenge a Sabadell. El veí del municipi i membre dels CDR, va ser detingut el 23 de setembre en el marc de l’Operació Judes i va ingressar a la presó de Soto del Real, acusat de terrorisme. Duch va quedar en llibertat divendres al vespre després que la sala penal de l’Audiència Nacional estimés parcialment els recursos d’apel·lació de les defenses de tres dels activistes empresonats, entre ells Duch, i va acordar la seva llibertat sota una fiança de 5.000 euros. El sabadellenc ha agraït el suport rebut, i ha indicat que és conscient que en qualsevol moment pot tornar a la presó: “Ho tenim clar, no serem lliures fins el dia que Catalunya sigui lliure”, ha etzibat.

Duch va arribar la matinada de dissabte a Sabadell, però no ha estat fins aquest diumenge quan ha estat rebut de forma oficial en un acte amb més d’un centenar de persones a la plaça Sant Roc, just davant de l’Ajuntament.

Rodejat de familiars i amics, Duch ha agraït el suport rebut i ha remarcat que els activistes empresonats no han fet res que molts dels presents no hagin fet en els darrers mesos: “Els que sou herois sou els que heu estat aquí fora, nosaltres només som una eina més”, ha expressat.

Els assistents han aprofitat la cita per reclamar a l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC), que restitueixi la pancarta que hi havia penjada a la façana des de l’Ajuntament fins l’estiu i que demanava la llibertat per als líders independentistes. Entre les persones que han participat en aquest acte hi havia l’exalcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell).

Relacionats