Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Tallades l’N-340, l’AP-7 i la TP-2218 pels forts aiguats al Montsià i Baix Ebre

Protecció Civil ha rebut avisos per rescatar vehicles i no descarta que hi puguin haver persones atrapades

Avatar
Agències 01/09/2021
Captura de pantalla de l'aiguat a Alcanar

La intensitat dels forts aiguats que estan caient aquest matí a Alcanar, la Ràpita i Ulldecona han fet que s’hagin tallat l’N-340 entre Amposta i Alcanar, l’AP-7 a Ulldecona direcció Tarragona i la TP-3318 a Ulldecona. Protecció Civil ha fet una crida a la població del Montsià i el Baix Ebre a evitar la mobilitat fins les 15 hores. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat a l’ACN que s’han rebut més d’un centenar d’avisos al 112 i que sobretot son pel rescat de vehicles, el que comporta la possibilitat que hi hagi persones atrapades. A les 14 hores havien caigut 212 litres a Alcanar. Delgado ha fet una crida a la prudència davant una situació “molt excepcional” en què l’aigua s’està emportant cotxes. Alcanar ha acumulat 77,7 litres per metre quadrat aquest migdia en només 30 minuts, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

Protecció Civil ha situat en alerta el pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i al Baix Ebre i les incidències per inundacions que s’estan produint. L’Ajuntament d’Alcanar també ha fet una crida perquè la ciutadania no surti de casa, ja que la mobilitat és ara d’alt risc. A més, hi ha prop de 5.500 usuaris sense llum en aquesta zona a causa de les fortes tempestes, segons ha informat Protecció Civil.

Els Bombers han rebut entre les 12 i les 13 hores 126 avisos per inundacions, especialment a Alcanar, amb 96 trucades io el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, presideix a les 14 hores la reunió del comitè tècnic de l’INUNCAT per les pluges intenses al Montsià i Baix Ebre.