Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Protecció Civil activa una alerta de tres dies per l’onada de fred

Es preveu una forta baixada de les temperatures a les cotes altes del Pirineu i Pre-Pirineu. A les comarques de l’interior i del prelitoral central també es podran assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí

Agències 04/01/2021
Pla general d'un vehicle atrapat per la neu el 30 de novembre.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en alerta per l’onada de fred amb una forta baixada de les temperatures a les cotes altes del Pirineu i Pre-Pirineu durant els tres propers dies. A més, a les comarques de l’interior del Principat i del prelitoral central també es podran assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí.

Protecció Civil demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures. En les hores en que el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé. També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.

https://twitter.com/emergenciescat/status/1346075912564047873