Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

VÍDEO | El tiktoker valencià Cabrafotuda desmunta les crítiques de l’espanyolisme

|

- Publicitat -

El tiktoker valencià Cabrafotuda ha estat el protagonista del quart episodi de la sèrie ‘Sona tan bé’, una col·lecció de vídeos musicals impulsada des de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València per a promoure l’ús del valencià entre els més joves.

Publicitat

En un vídeo comentant l’acollida de l’episodi, el tiktoker assegura que la majoria de comentaris són positius; tanmateix, admet que ha rebut atacs des de l’espanyolisme. Irònic i punxegut, Cabrafotuda ha contestat algunes de les crítiques que intenten desprestigiar la campanya i, sobretot, la llengua del territori. “Dinero público para resucitar una lengua muerta” o “se van a creer superiores por hablar en valenciano” són alguns dels ridículs retrets que ha rebut. Sense necessitat de gaires paraules, el creador de contingut ha desmuntat aquests comentaris basats en la intolerància i la catalanofòbia.

El mes passat, Fran Tudela i Lloret —el nom real del tiktoker— va guanyar el nou Premi a la Innovació dels Premis Martí Gasull i Roig que impulsa Plataforma per la Llengua. Una de les característiques que l’han fet popular entre el jovent dels Països Catalans és la seva espontaneïtat i també la seva desimboltura a l’hora de defensar els drets lingüístics dels catalanoparlants, la lluita LGTBI o l’antiracisme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cabrafotuda (@cabrafotuda)

Et pot interessar  Un solter defensa la llengua catalana a 'First Dates': "El castellà no és la meva llengua"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió