Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Vergonyós: l’alcaldessa de Sogorb (Alt Palància) imposa el castellà en una entrevista amb la TV pública valenciana

|

- Publicitat -

Maria Carmen Climent, l’alcaldessa del PP de la localitat de Sogorb (Alt Palància), al País Valencià, no ha tingut cap mena de pudor a l’hora de mostrar el seu menyspreu a la llengua catalana, la llengua materna de la seva terra. Ho ha fet durant una entrevista amb la televisió pública valenciana, i el breu fragment de vídeo ja ha creat polèmica a les xarxes socials, on diversos usuaris critiquen el to de la batllessa, així com el fet que imposi la llengua castellana a la periodista tot i entendre perfectament la pregunta.

Publicitat

La periodista li pregunta a Maria Carmen en català sobre l’alberg provisional que ha organitzat la Creu Roja: “Veiem que la creu roja està preparant com hem dit aquest alberg provisional”, comença l’entrevistadora. L’alcaldessa, tanmateix, és incapaç de respondre aquesta frase, i el primer que respon és: “T’agrairia que em parlessis en castellà, entenc poc el valencià”, amb un to de veu que tampoc ha agradat a les xarxes socials. De fet, un usuari ha compartit un vídeo de fa anys en el qual una periodista parla en valencià juntament amb l’alcaldessa, i si bé aquesta no el parla, deixa ben clar que l’entén perquè és capaç de continuar la conversa sense problema.


La localitat de Sogorb s’està veient afectat pel primer gran incendi forestal de l’any, que ha calcinat prop de 1.000 hectàrees en tan sols unes hores. El foc ha afectat les localitats de Montanejos, la Font de la Reina, la Pobla d’Arenós o Olba, així com nombroses pedanies, com L’Alqueria de Montanejos, L’Artejuela, La Monzona, Els Cants, els Calpes, segons informa El Periòdic. Aproximadament 1.000 persones han estat evacuades, i un dels punts habilitats perquè puguin descansar és el poliesportiu de Sogorb, on la Creu Roja, ha organitzat un alberg amb capacitat per a 600 persones.

Et pot interessar  VÍDEO | La popular cadena de menjar ràpid 'Five Guys' incorpora el català a la seva carta
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió