Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Un sanitari d’urgències rebutja atendre una pacient que parlava valencià al crit de “¡Viva España!”

Nou cas de catalanofòbia als Països Catalans

Redacció
Redacció 31/07/2019

Nou cas de catalanofòbia als Països Catalans. En aquest cas, Plataforma per la Llengua del País Valencià ha denunciat un nou episodi de discriminació lingüística ocorregut a Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí) i que ha recollit el Diari La Veu.

Segons el relat de l’organització, el mes de juny la mare d’Irene G. va avisar una ambulància del servei d’urgències mèdiques 112 en la localitat. Quan Irene va acostar-se als sanitaris per informar-los que havien sigut requerits per sa mare, el sanitari va inquirir-li: “¿Qué dice? Hábleme en castellano”.

Quan Irene va continuar parlant en valencià, va mostrar al sanitari la seua incredulitat: “Si no m’entén, per què em contesta a tot el que li dic? A més, em fa mal el cor i tinc ansietat”. Segons explica la Plataforma, el sanitari no va oferir cap mena d’atenció a la pacient i, a més, va cridar: “¡Viva España, viva el rey, viva el orden y la ley!”.

L’odi al català no cessa

Segons afirma l’organització en defensa dels drets lingüístics, “aquest nou cas de discriminació se suma a la llarga llista de casos de valencianofòbia que la Plataforma per la Llengua del País Valencià ha denunciat. Fa sols unes poques setmanes, la Plataforma per la Llengua denunciava el cas del pacient a qui van negar atenció sanitària perquè parlava valencià a Beniparrell i donava suport al repartidor il·licità a qui la Policia Nacional va aplicar la Llei mordassa pel fet d’adreçar-s’hi en valencià”.