Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

UGT demana eximir del valencià als professors interins majors de 45 anys

Una vegada més ha quedat demostrada la superioritat imperialista del castellà sobre el català. En aquest l’atac a la llengua ha estat al País Valencià i provinent d’un sindicat obrer, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/08/2018
Ismael Sáez secretari general de la UGTPV

Una vegada més ha quedat demostrada la superioritat imperialista del castellà sobre el català. En aquest l’atac a la llengua ha estat al País Valencià i provinent d’un sindicat obrer, la UGT.

Més marge per aprendre valencià

El govern de la Generalitat valenciana del PP va aprovar una norma el 2013 que demanava als professors interins a secundària a l’educació pública dominar el valencià. Aquells que només parlaven castellà havien estat acomiadats el setembre de 2017, ja que s’havia donat una moratòria de 4 anys.

Ara, la UGT ha proposat eximir d’aquest requisit lingüístic al professorat major de 45 anys i amb 10 anys de serveis. Cal tenir en compte que l’actual Govern ha interposat una segona moratòria de 4 anys però que el sindicat troba insuficient. Segons el parer del sindicat, el canvi en el criteri del departament que dirigeix ​​Vicent Marzà “arriba tard”.

Tot i això, la nova moratòria extraordinària que fixa la Conselleria fins al 2022 podran acollir-se els interins sempre que treballin en centres de zones castellanoparlants. L’altre requisit que han de complir els interins que encara no tenen la capacitació en valencià és el de la formació, ja que hauran de matricular-se als cursos específics que ofereixi la Conselleria. Si en quatre anys no aconsegueixen acreditar-se, quedaran de nou exclosos de la borsa de treball.

La UGT creu que 4 anys són pocs perquè un professor dominni el valencià

No obstant això, tal com explica El Mundo en la seva edició valenciana, de nou UGT considera que hauria d’ampliar la moratòria en un o dos cursos més (acaba el 2021-2022). A més, l’organització sindical lamenta també que, un cop acabat el termini, els qui no compleixin amb el requisit lingüístic hagin de ser expulsats de la borsa. Per a UGT, es tracta d’una “penalització abusiva”.