Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

On és la JEC? Militants de Vox es dediquen a arrencar cartells electorals d’ERC

Com se saben immunes, pengen l’acció a les xarxes socials

Redacció
Redacció 06/11/2019
Imatge d'un acte electoral de Vox / Flickr

La “Ley Orgánica 5/1985” del 19 de Juny, del “régimen electoral general” que regula la Junta Electoral Central diu que es pot arribar a castigar amb la pena de presó de tres mesos a un any o la de multa de sis a vint els que duguin a terme algun dels actes següents: “Infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats d’aquests, així com les normes relatives a les reunions i altres actes públics de propaganda electoral”.

Però és evident que la JEC només actua contra els independentistes. Resulta que militants coneguts de Vox al País Valencià s’han dedicat a arrencar cartells electorals d’ERC. Lluny d’amagar-se en perpetrar una acció il·legal, sabent que la ultradreta gaudeix d’immunitat a Espanya, han penjat el moment a les xarxes socials.

El periodista valencià Miquel Ramos explica que representants de Vox que han retirat una pancarta a l’autovia central a l’altura d’Ontinyent. Són Miguel Pascual, Ana Vega i David García Gomis. Ell mateix es pregunta si la JEC actuarà.

Relacionats