Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

El president del País Valencià vol intensificar la cooperació amb Catalunya

Ximo Puig defensa la “necessitat” de “establir nous diàlegs fonamentals”

Redacció
Redacció 29/11/2020
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en la declaració institucional per anunciar el toc de queda al País Valencià, el 24 d'octubre del 2020 (Horitzontal).

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha defensat la “necessitat” d'”establir nous diàlegs fonamentals” amb Catalunya “des de la cooperació, la defensa d’interessos comuns i la serenitat” i ha assegurat que “els debats territorials s’han plantejat fora d’identitarismes i de solucions maniquees i buscant una entesa”.

Així s’ha manifestat Puig aquest diumenge en declaracions als mitjans, preguntat per la seva participació la setmana vinent a la conferència inaugural del Cercle d’Economia de Catalunya.

El cap del Consell ha destacat que anirà a Catalunya “com sempre, amb voluntat de cooperació i de defensa d’interessos comuns” però, “sobretot, d’aportar serenitat a aquest debat i donar compte de la via valenciana, que no va de confrontació, sinó de cohesió”.

“Hem d’afrontar els mesos que vénen des de la màxima capacitat de coincidència i des de l’esforç comú per superar aquesta crisi terrible que hem viscut amb la pandèmia i amb la postpandèmia”, ha afirmat.

Relacionats