Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

El País Valencià aixeca el toc de queda, reobre l’oci nocturn i elimina el topall en reunions

El 27 de setembre es tornarà a valorar

Agències 06/09/2021
Una festa nocturna en una platja valenciana

La Generalitat Valenciana ha aprovat aquest dilluns una desescalada de les restriccions vigents des del passat 17 d’agost amb sis mesures generals per a la Comunitat, entre les quals es troba l’aixecament del toc de queda (en els 68 municipis on encara estava vigent), la reobertura de l’oci nocturn i l’eliminació del màxim de deu persones en reunions socials. Ho ha decidit en el marc de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació enfront de la covid-19.

Es tracta de l’inici “des de la màxima prudència” d’una reobertura “segura i gradual” de la Comunitat Valenciana cap a una “normalitat millorada” que es perllongarà tres setmanes, fins al 27 de setembre, quan es tornarà a valorar la situació. Així ho ha avançat aquest dilluns el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en la roda de premsa després de la Interdepartamental, en la qual ha comparegut juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

El cap del Consell ha destacat que la responsabilitat de la societat valenciana ha aconseguit una “millora decisiva” de la situació sanitària en mes i mig: la Comunitat ha passat d’estar en alerta quatre a dos, amb tots els indicadors en millora, amb la meitat d’hospitalitzats per covid que fa un mes i una incidència tres vegades inferior. A més, és la tercera més baixa d’Espanya. En dos mesos s’ha passat de dos milions de persones amb la pauta completa a 3,6 milions.

Les sis mesures que entren en vigor aquest dimarts són la desaparició de la limitació de la mobilitat nocturna; de les limitacions de 10 persones com a màxim en les reunions socials en tota la Comunitat; en els locals d’hostaleria l’aforament passarà de sis a vuit persones en taules en interiors i es mantindrà en deu en l’exterior; i reobertura de l’oci nocturn fins a les 3.00, amb un 50% d’aforament i la possibilitat de romandre en barra només per retirar consumicions. L’última consumició se servirà a les 2.30.

Quant a esdeveniments, a l’interior hi haurà un màxim de 1.500 persones, fins a 3.000 en exterior, i en esdeveniments esportius com la Lliga de Futbol o l’ACB, entre d’altres, s’amplia també la presència de públic: en estadis, l’aforament s’estén fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones, i en pavellons coberts al 40% i amb 4.000 espectadors de topall.