Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Nou processament a Torra per la pancarta a favor dels presos polítics

Se l’acusa de “contumaç rebel·lia”. El president replica que “si això vol dir tornar-hi un cop i un altre plantant-se davant l’Estat espanyol en defensa dels drets fonamentals dels catalans, l’acusació és correcta”

Redacció 04/01/2021
El president de la Generalitat, Quim Torra, responent a les preguntes del seu advocat durant el judici al TSJC per desobediència.

Una segona jutgessa ha processat el president Quim Torra per desobediència després que el TSJC ja el condemnés a un any i mig d’inhabilitació per càrrec públic. Una sentència que després el Tribunal Suprem espanyol va ratificar. Ara podria tornar a ser jutjat. Se’l processa altre cop per desobediència en negar-se a acatar l’ordre judicial de retirar del balcó del Palau de la Generalitat una pancarta a favor dels presos polítics. Es diu que s’aprecia que va incórrer en una “contumaç rebel·lia”. Es tracta de la titular del jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona, que deixa Torra altre cop a un pas de judici. La jutgessa dóna deu dies a la fiscalia i a les acusacions perquè formulin l’escrit d’acusació sol·licitant l’obertura de judici oral, el sobreseïment de la causa o la pràctica de diligències complementàries.

El president pot presentar recurs contra la interlocutòria. Es diu que hauria comès  un delicte “menys greu” de desobediència per la seva “falta d’acatament” a l’ordre judicial del TSJC. Quim Torra no ha trigat a reaccionar i ha piulat que si “contumaç rebel·lia vol dir tornar-hi un cop i un altre plantant-se davant l’Estat espanyol en defensa dels drets fonamentals dels catalans, l’acusació és correcta”.