Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La falta de mà d’obra i la sequera condicionen la campanya de la fruita de Fraga

Fraga havia d'estrenar uns mòduls destinats a allotjar temporers, però s'ha hagut de buscar una solució alternativa

|

- Publicitat -

Dimarts passat es va celebrar a l’Ajuntament de Fraga la reunió de la Junta Local de Seguretat. L’objectiu d’aquesta reunió era, sobretot, el de tractar la propera campanya de la fruita, vetllant pel compliment de la normativa laboral i pel correcte allotjament dels temporers. La capital del Baix Cinca havia d’estrenar enguany uns nous mòduls prefabricats destinats a aquesta finalitat, però finalment s’ha hagut de buscar una alternativa perquè aquests allotjaments encara no estaven regularitzats. Finalment per a aquesta campanya es farà servir l’alberg municipal.

Publicitat

Aquesta campanya de recol·lecció de la fruita ve marcada per la incertesa que genera la sequera i les restriccions d’aigua. Alhora, el sector fruiter explica que hi ha manca de mà d’obra per a la recollida de la cirera i de l’albercoc. Les males collites dels darrers anys, a causa de les gelades, hauria fet que alguns dels temporers habituats a venir a Fraga hagin deixat de tenir en compte aquesta localitat per a aquest treball temporal. Tot i així, alguns dels representants del sector expliquen que darrerament estan arribant més treballadors a mesura que s’acaba la temporada del maduixot a Huelva.

Segons informa Heraldo de Aragón,  a la zona de més producció, la del Canal d’Aragó i Catalunya, la situació es podria agreujar davant les escasses reserves d’aigua . A la comunitat de Regs de  l’Alt Aragó hi la meitat d’assignació d’aigua que en un any normal, però seria suficient per passar la campanya. En altres zones com les de Mequinensa i Casp hi ha incertesa en funció de si l’embassament baixa de nivell.

Et pot interessar  El PP s'imposa a Fraga i el Baix Cinca
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió