Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

La Crida pel Finançament prepara una altra gran mobilització en contra de l’espoli del País Valencià

El col·lectiu reclama al govern valencià accions que vagin més enllà del simbolisme i reivindica que “volem les claus de la caixa”

Redacció 10/06/2021
Un moment de la concentració d'avui davant de les Corts Valencianes.

Quatre anys després de la gran manifestació a València per un finançament just que posi punt final a l’espoli del País Valencià els seus promotors s’han concentrat aquest matí davant de les Corts Valencianes per presentar un nou manifest i denunciar que el problema persisteix. Ja pensen en tornar a organitzar una altra massiva mobilització al carrer a partir de la tardor. A la pancarta que s’ha desplegat s’hi podia llegir ‘Volem les claus de la caixa. El País Valencià contra l’espoli’.

El portaveu de la Crida pel Finançament, Toni Infante, ha reclamat al govern valencià que, a partir de la tardor, impulse un calendari de mobilitzacions que vagen més enllà d’actes «simbòlics». S’ha denunciat que «durant tot el segle XX el País Valencià ha patit un dèficit en inversió pública que se situa un 19% per davall de la mitjana espanyola». Un greuge que «s’ha vist agreujat amb un infrafinançament endèmic de les institucions valencianes, que ara mateix se situa al voltant dels 1.600 milions d’euros anuals» i per «un recurs al deute públic, que ha acabat convertint-se en una llosa superior als 50.000 milions d’euros». Davant d’aquest espolo continuat que no para d’empobrir el País Valencià els promtors creuen que és l’hora de dir prou i no es quedaran de braços plegats.