Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

[Vídeo] El projecte AINA arrenca a les Balears amb un divertit espot sobre el català i la tecnologia

|

- Publicitat -

Nova campanya en el marc del projecte AINA a les Illes Balears. “Si volem que les màquines ens entenguin quan els parlem en català i ens responguin en la nostra llengua, cal que primer l’aprenguin”, reivindiquen els creadors d’AINA. Sota aquesta premissa, el Govern balear ha impulsat un divertit espot per animar la ciutadania a participar “donant” la seva veu, és a dir, “ensenyant” el català a aquests dispositius per tal d’elaborar un banc de dades que permeti crear un sistema de reconeixement de veu eficaç.

El vídeo, centrat en els accents balears, vol conscienciar des de l’humor de la necessitat de comptar amb aparells que comprenguin la llengua pròpia. A través d’escenes quotidianes, es pot veure com diferents persones utilitzen el sistema de reconeixement en català per donar un ordre al seu dispositiu i aquest no els entén. Els resultats són esperpèntics, però gens allunyats de la realitat: “blat d’indi” detectat com “black dandy” o “zip i zape” en comptes de “sípia amb ceba” són alguns dels exemples.

Publicitat

I és que un dels objectius principals d’AINA és generar un corpus de tots els accents que conformen el català. Això permetrà facilitar una base de dades de veus a les empreses tecnològiques perquè puguin desenvolupar solucions o serveis específics en llengua catalana.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut