Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

VÍDEO | El periodista Àngel Aguiló esclata contra Serrat per canviar al castellà: “Quina manera d’acabar la carrera”

Amb ironia i sense pèls a la llengua, el comunicador mallorquí critica la manca de dignitat del cantant davant una imposició lingüística en el seu concert de comiat

Carme Garau 24/12/2022
Àngel Aguiló Palou al vídeo dedicat a Serrat. Tw: @AngelAguiloP

El periodista mallorquí Àngel Aguiló ha enviat un missatge “urgent” a Joan Manuel Serrat sobre la polèmica del dia. Com hem explicat a La República, el que havia de ser un emocionant concert de comiat al Palau Sant Jordi, s’ha convertit en un escenari de submissió lingüística.

Aguiló, que no volia fer el vídeo en un primer moment, no s’ha pogut mossegar la llengua i ha esclatat contra l’artista per canviar al castellà, pràcticament demanant perdó i justificant “que así nos entenderemos todos”. Visiblement crispat, Aguiló li ha reclamat “un poc de dignitat”.

“Ja ho deien Els Catarres a ‘Jenifer’, sempre has estat un traïdor”, ha recriminat, afegint que Lluís Llach mai faria això. “Ets a ca teva, amb el teu públic. Un poc de dignitat, basta ja d’aquest complex d’inferioritat”, ha continuat. El periodista també ha carregat contra l’espectador que ha cridat “en castellano” i l’ha convidat a assistir a altres concerts d’artistes espanyols.

Finalment, Aguiló ha lamentat que acabi d’aquesta manera la seva carrera i, amb la ironia que el caracteritza, ha demanat si cal que ho digui en castellà. “Bona jubilació i que passi gent que estimi un poc més la seva llengua i la seva cultura”, ha reblat.