Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Més d’un centenar d’artistes s’uniran a Palma aquest cap de setmana en defensa de la llibertat d’expressió

L’espectacle ‘Teatre per la Llibertat d’Expressió’ d’aquest divendres enceta els tres dies d’actes reivindicatius organitzats per l’associació Acallar

Redacció Balears 15/06/2018

Més d’un centenar d’artistes s’uniran a Palma aquest cap de setmana en defensa de la llibertat d’expressió. Willy toledo, Biel Mesquida, Sílvia Siles, Sergi López, Gerard Quintana, Toni Albà o Lluís Soler són alguns dels creadors que actuaran en solidaritat amb els artistes encausats. El programa organitzat comença aquest divendres, amb la disciplina del teatre. En concret es posarà en solfa l’espectacle ‘Teatre per la Llibertat d’Expressió’. Diumenge hi haurà un Concert per la Llibertat d’Expressió que se celebrarà el 17 de juny al Palma Arena de Mallorca, i que reunirà fins a 40 grups de tot l’Estat com ara Antònia Font, Reincidentes, Berri Txarrak o Albert Pla. Tots els actes estan organitzats per l’associació Acallar.

Pel que fa a l’espectacle teatral del divendres, hi participaran fins a 18 artistes procedents de diferents punts del territori espanyol. La improvisació i la llibertat creativa seran les protagonistes de l’esdeveniment, segons explica Salvador Oliva, músic i programador de la sessió.

 

El resultat final seran 18 actuacions curtes que conformaran un espectacle de 3 hores capitanejat per la sàtira i l’humor, el teatre social, la literatura, la música, el clown, la poesia, la glossa o la dansa.

 

La jornada del dissabte també incorpora programa. Una quarantena de grups illencs faran un gran concert en 4 escenaris diferents de Sa Possessió, a partir de les 21.00 h. L’espectacle reunirà grups de Mallorca amb estils de música que van des del pop de Satellites a l’ska de Jés o la rumba de La Verada, passant pel dub i el reagge de Jaume Mas o El Hermano o el punk de Guadaña o Trance.

 

L’acció principal, que tindrà lloc el diumenge 17 de juny a partir de les 12.00 h, comptarà amb 40 grups dels Països Catalans i de la resta de l’estat de tots els estils musicals: artistes mallorquins com Antonia Font, que es reuniran per a l’ocasió, andalusos com Toteking i Reincidentes, madrilenys com Boikot i Def Con Dos, bascos com Berri Txarrak i Lendakaris Muertos o catalans com Albert Pla o Maria del Mar Bonet & Borja Penalba.

 

El Palma Arena és l’espai que ha triat el col·lectiu Acallar per fer el seu primer esdeveniment, com a símbol de la lluita contra la corrupció a les Illes Balears. A més, el concert programa els rapers condemnats per les seves cançons Valtonyc, Pablo Hásel i Elgio (La Insurgencia).