Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

MÉS denuncia que la nova Llei de Mobilitat Sostenible pot fer perillar el 75% de descompte pels residents de les Balears

El senador Vicenç Vidal avisa que la “incapacitat” de l’Estat per controlar les companyies aèries no pot suposar retallades en els drets de la ciutadania

Carme Garau 17/03/2023
MÉS per Mallorca

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha denunciat la possibilitat que la nova Llei de Mobilitat Sostenible pugui suposar, com apunta un informe de l’AIREF amb recomanacions respecte, que el 75% de descompte aeri per a la ciutadania de les Illes Balears perilli.

Concretament, Vidal carrega contra la “resposta absurda” que dona ENAIRE per evitar que les companyies aèries facin negoci amb el 75% de descompte. I és que l’AIREF planteja aplicar el descompte de resident per renda, una “qüestió que violentaria un dret global de tots els habitants de les Balears”.

Per a Vidal “el projecte de Llei de Mobilitat Sostenible podria acabar esdevenint una amenaça per a la connectivitat aèria de les Balears i per a un dret dels ciutadans“. En aquest sentit, ha incidit en el fet que “és preocupant que la incapacitat de l’Estat de controlar les companyies recaigui en el ciutadà amb l’eliminació d’un dret bàsic”. Tanmateix, des del Ministeri de Transports neguen que s’hagi plantejat acabar amb el descompte.