Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La caverna s’acarnissa contra un professor de primària per la seva tècnica per fer classes de castellà

El monolingüisme espanyol portat al màxim nivell. La caverna espanyola s’ha acarnissat contra un professor de primària que usava un personatge per ensenyar castellà i així diferenciar la seva identitat […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 01/03/2019
L'escola d'Eivissa Can Raspall

El monolingüisme espanyol portat al màxim nivell. La caverna espanyola s’ha acarnissat contra un professor de primària que usava un personatge per ensenyar castellà i així diferenciar la seva identitat real, ja que es relacionava habitualment amb els alumnes en català.

Aquesta divertida performance, efectiva i divertida de cara els alumnes és una tècnica docent que molts dels nostres lectors segur que no els sorprèn, ja que sol ser una pràctica comuna per a fer classes d’idiomes.

El Mundo no entén i, fins i tot ha senyalat i denunciat, un professor del col·legi de primària Can Raspalls d’Eivissa. Resulta que quan imparteix classes de castellà el docent canvia d’identitat i es fa dir Godofredo i es posa ulleres sense vidres, una camisa i corbata.

El diari assegura que d’aquesta manera “ridiculitza l’espanyol” i ha recalcat que hi ha hagut pares que s’han queixat: “és intolerable que es faci els ulls grossos durant tant de temps” reprodueix el mitjà citat. Les mateixes poques famílies que haurien demanat l’escolarització en castellà dels seus fills i que no van aconseguir.

La Inspecció Educativa va intervenir i ara en Godofredo es fa dir Pepe i ha de posar vidres a les ulleres. En aquest primer cas, Educació no va actuar i va avalar la immersió lingüística del centre, tot i el requeriment del Defensor del Poble que va donar la raó a la progenitora.

El pobre mestre, fiscalitzat pel nacionalisme espanyol, va haver de donar explicacions a les famílies en una reunió recent. Va al·legar que emprava una metodologia innovadora per diferenciar el castellà i el català per no confondre als nens. Però les famílies, ofuscades pel seu amor a la pàtria espanyola, no van voler entendre-ho. A més, Inspecció ha manifestat que no pot indicar a ningú com ha de vestir-se per donar una classe, sempre que ho faci amb respecte.

Però la mala idea d’aquestes poques famílies denunciants ha anat més enllà fins a denunciar el Facebook del professor on s’hi pot veure un llaç groc i una urna a favor de l’independentisme català. El conseller d’educació balear, Martí March, va visitar dijous passat Can Raspalls, on va defensar al col·legi “dels atacs” de pares i va destacar “la bona feina” que fan els docents.