Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Impuls a l’autogovern: MÉS es compromet a iniciar un procés de debat ciutadà sobre la relació de Mallorca i les Balears amb l’Estat

Els ecosobiranistes també estableixen com a prioritats la recuperació de l'ús social del català i l'accés a un habitatge digne

|

- Publicitat -

MÉS per Mallorca ha exposat les mesures que prendrà el partit en els primers cent dies de la legislatura. Un dels eixos centrals és l’accés a un habitatge digne, que vol impulsar a través d’un pacte entre Govern, consells, ajuntaments i agents socials. En aquest sentit, MÉS presentarà una Proposició de Llei per acollir-se a la normativa europea per a limitar la compra d’habitatges no residents. Igualment, des del Consell el partit pretén reduir el nombre de places turístiques de Mallorca i l’entrada de cotxes de lloguer.

Publicitat

Els ecosobiranistes també es comprometen a engegar un pacte social per a la recuperació de l’ús social de la llengua catalana, un element prioritari de la legislatura. Per això, aposten per un augment d’almenys un 75% del pressupost destinat a l’àrea de Política Lingüística de Govern i Consell.

Desplegament de competències i sobirania fiscal

Pel que fa a l’autogovern, la formació ecosobiranista impulsarà un procés de debat ciutadà sobre la relació de Mallorca i les Illes Balears amb l’Estat. Les conclusions d’aquest procés es traslladaran a la futura comissió bilateral de negociació amb l’Estat.

“Necessitam una agenda illenca per a l’impuls de l’autogovern”, ha argumentat Apesteguia. En aquest sentit, MÉS per Mallorca vol arribar al màxim sostre competencial a través del desplegament de totes les competències estatutàries, un sistema de finançament basat en la sobirania fiscal —concert econòmic— i aquest nou marc de relacions amb l’Estat basat en la bilateralitat.

Et pot interessar  MÉS per Mallorca vol limitar l’entrada de cotxes de lloguer a l’illa
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió