Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Francina Armengol guanya les eleccions al parlament balear i podrà repetir com a presidenta

El PSIB ha obtingut 19 escons, cinc més que en els anteriors comicis, i el PP n’ha aconseguit 16 i queda lluny de sumar amb Cs i VOX

Avatar
Redacció Balears 01/06/2019

El Partit Socialista de les Illes Balears ha guanyat les eleccions a l’arxipèlag i Francina Armengol podrà repetir com a presidenta ja que manté la majoria absoluta sumant el diputat de la coalició socialista amb Gent per Formentera-Esquerra Unida per les Illes Balears i si pacta amb Podem i Més, que han obtingut sis i quatre representants, respectivament. Si en les darreres eleccions, el PSIB va obtenir 14 escons, ara n’ha sumat cinc més, fins als 19 i compensa el descens de MÉS i Podem, que n’han perdut dos i quatre respectivament. D’altra banda, el PP n’ha sumat 16, quatre menys que en les anteriors eleccions del 2015, que tot i guanyar-les no va poder governar davant el pacte de les forces d’esquerra i van deixar fora l’aleshores president Joan Ramon Bauzá.

Una altra dada rellevant després de les eleccions al parlament balear és l’entrada de VOX a la cambra, mentre que Ciutadans millora els resultats anteriors i passa de dos a cinc escons. Amb tot, el tripartit de dretes queda molt lluny de poder sumar majoria absoluta.

Altres forces que estaran representades al Parlament balear, format per 59 diputats, són els tres diputats d’El PI-Proposta per les Illes Balears i Més per Menorca, amb dos (un menys que el 2015).