Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Enganxen a Vox Menorca demanant diners per un a un compte privat

Fa poques setmanes l’escàndol sobre els comptes de Vox omplia totes les portades: el partit d’ultradreta i radical unionista espanyol s’ha finançat gràcies a diners provinents dels exiliats iranians. Però […]

Gerard Sesé 01/02/2019
Santiago Abascal, fundador de Vox / Flickr

Fa poques setmanes l’escàndol sobre els comptes de Vox omplia totes les portades: el partit d’ultradreta i radical unionista espanyol s’ha finançat gràcies a diners provinents dels exiliats iranians. Però abans ja havien tingut altres denuncies sobre la gestió dels seus pressupostos com relatava el programa ‘360 grados’ de la televisió pública basca. I encara podem citar l’enrenou generat, també per un tema de diners, quan en jutjat de Madrid investiga la venda de participacions de loteria de Nadal per 18.100 euros a les seus de Vox per tot Espanya amb el número 98.815 de la loteria de Nadal. El denunciant reclama que el partit indemnitzi els qui van comprar les paperetes amb 90.500 euros.

Ni un pam de net

Doncs ara ens trobem amb un nou cas d’intent de presumpte estafa. Segons explica Dbalears, la secció territorial de Vox a Menorca demanava des d’un compte de Twitter donacions a un compte privat. Tal ha estat l’escàndol que la vicepresidenta del comitè provincial de Vox a les Balears, Montse Amat, ha hagut de dissoldre el comitè insular tan sols dues setmanes després que aquest fos presentat públicament.