Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El youtuber balear Miquel Montoro denuncia una editorial per usar la seva imatge

La jove estrella també demana l’escriptor de la publicació que, justament, lloava a la seva figura

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/08/2020
El YouTuber mallorquí Miquel Montoro es passa al castellà

De pelar taronges a tenir 327.000 seguidors a Youtube. I de menjar “pilotes” en català a introduir el castellà als seus vídeos després d’un viatge a Madrid.

Ara, la jove estrella ja va als tribunals si s’usa la seva imatge, encara que sigui per a lloar-lo i fer-li publicitat. I és que Moquel Montoro, el famós nen pagès mallorquí, ha denunciat una editorial i al seu escriptor per haver usat la seva imatge (en un dibuix) a la portada d’un llibre titulat: “Miquel Montoro: el símbol d’una revolució vital?“.

Sebastià Bennasar, davant la demanda ha explicat a Diari de Mallorca que “està tranquil” perquè “les coses s’han fet bé”. No ha volgut detallar més perquè encara no ha rebut la demanda: “ho he sabut per la premsa”. Assegura que contactarà amb el youtuber per esbrinar “què ha passat” i intentar buscar una solució.

La defensa de Montoro justifica l’acció legal per “intromissió il·legítima al dret de la imatge”. Les editorials implicades són Mil·lenni, que la va publicar el volum en castellà, i Pagès Editors, encarregats de l’edició en català.

El llibre denunciat pretén abordar el fenomen i la figura de Montoro, on diversos escriptors, sociòlegs i pagesos reflexionen sobre si el jove pagès pot ser el símbol d’un canvi vital i si els valors que defensa, com el consum de proximitat o pagar preus justos als pagesos, es poden aplicar avui dia.