Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Crisi a Podemos Balears: 11 dimissions per la “submissió” de la formació al PSOE

Denuncien altres greuges com la “burocratització” dels canvis polítics que havia de representar la formació, “falta de democràcia interna” i “comportaments contraris al feminisme”

Redacció
Redacció 07/12/2019
Sánchez i Iglesias signen el preacord per al govern de coalició al Congrés dels Diputats (horitzontal)

Crisi a Podemos a les Balears. Un total d’onze membres de Consell Ciutadà Autonòmic de Podem de les illes han anunciat en una carta la seva dimissió en els òrgans interns del partit. Justifiquen la decisió per “l’obediència al PSOE” dels membres de la direcció, a la qual acusen d’haver entrat en una “deriva erràtica”. Els dimissionaris formaven part de la candidatura interna Construint Podem, formada en gran part per membres del corrent anticapitalista, que va perdre les eleccions internes per liderar la formació l’octubre de 2017. El Consell Ciutadà està format per 38 membres.

Tal com explica El País, entre els signants de la carta figura l’exdiputada i antiga portaveu parlamentària Laura Camargo, l’expresident de Parlament balear i actual regidor de Podem a Felanitx, Baltasar Picornell, o l’exregidor a l’Ajuntament de Palma, Aligi Molina. Les dimissions s’han fet públiques aquest divendres perquè no volien que la decisió interferís en les passades cites electorals i fos utilitzada “de forma interessada”.

A més, denuncien altres greuges com la “burocratització” dels canvis polítics que havia de representar la formació, “falta de democràcia interna” i “comportaments contraris al feminisme”.