Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

Els tres governs dels Països Catalans se’n foten del TS a les xarxes

Les conselleries de Cultura se saluden en català malgrat la prohibició de l’Alt Tribunal espanyol

Gerard Sesé
Gerard Sesé 17/06/2020

Dilluns passat es feia pública la notícia sobre la decisió del Tribunal Suprem espanyol que rebutja que el Govern del País Valencià es pugui comunicar en català amb les institucions públiques de Catalunya o les Balears davant la indignació i estupefacció de la majoria dels habitants dels Països Catalans.

Tot plegat s’emmarca en una vella estratègia de les clavegueres de l’Estat. Des de temps remots han dut a terme aquella màxima espanyola que afirma “divide y vencerás”, és a dir, intentar generar desunió entre entitats i ciutadans d’arreu dels Països Catalans. El fet de dir que valencià i català són llengües diferents té una clara intenció de debilitar la llengua i la cultura. Una aberració que ni la Real Academia Española accepta.

Per a fer mofa d’aquesta decisió, i després d’una carta del President Torra als seus homòlegs instant a seguir usant el català, els perfils de Twitter de les conselleries de Cultura del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya s’han saludat en català. Un simple “Bon dia” que de seguida s’ha fet viral i desenes de centenars d’usuaris s’han afegit a seguir.

Relacionats