Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Els Mossos detenen els organitzadors de la ‘rave’ de Llinars i la multa pot arribar als 600.000 euros

S’han identificat 300 assistents, que rebran sancions de 3.000 euros cadascun. El director dels Mossos diu que si no s’ha actuat abans era per falta d’efectius suficients

Agències 02/01/2021
Vehicles dels Mossos d'Esquadra accedint a la festa il·legal de Cap d'Any de Llinars del Vallès, el 2 de gener de 2020.

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones i n’investiga cinc més com a presumptes organitzadors de la festa il·legal que va començat el 31 de desembre a Llinars del Vallès i que no s’ha desallotjat fins avui. També se’ls acusa de desobediència greu. Els dos detinguts passaran a disposició del jutge les pròximes hores. En el desallotjament s’han identificat unes 300 persones, que rebran multes de 3.000 euros per incomplir la normativa sanitària, mentre que per als organitzadors les sancions poden arribar als 600.000 euros. El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha defensat que una actuació policial “precipitada” a la nau de Llinars del Vallès era “inviable” perquè no es disposava d’efectius suficients.

Ferrer ha assegurat que actuar abans no hauria tingut “garanties”, tant per als agents com per als assistents. També ha assegurat que es revisarà el dispositiu, com es fa “amb totes les operacions”.

En aquesta línia, assenyala que el dispositiu de desallotjament és lent, perquè s’està procedint a identificar tots els participants. A la vegada, també se’ls deriva al seu vehicle, amb l’objectiu de determinar si hi ha drogues a l’interior.

El dispositiu, no exempt de polèmica interna entre els departaments d’Interior i Salut, s’ha determinat que no calia practicar proves covid als participants de la festa perquè no hi havia constància de cap positiu. En aquest sentit, Ferrer ha assenyalat que malgrat es pugui expressar l’opinió sobre aquest fet, es tracta de deliberacions internes del Govern han de tenir caràcter reservat.