Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Els alcaldes d’Alfafar i Sedaví protesten davant la seu d’Adif pel soterrament de les vies

Un pas a nivell acumula una setantena de morts. La darrera es va produir la setmana passada

|

- Publicitat -

La setmana passada una jove de 19 anys va resultar atropellada mortalment per un tren al municipi d’Alfafar (Horta Sud). Des de l’estiu de 2022 aquesta era la tercera mort en aquest mateix pas a nivell. El motiu d’aquesta darrera mort va ser l’avaria de les barreres de seguretat.

Publicitat

Dijous passat hi va haver una multitudinària concentració convocada pels ajuntaments de Sedaví i Alfafar en aquest mateix punt negre. Ja fa més de quatre dècades que els dos municipis esmentats, juntament amb Benetússer, reclamen la supressió del pas a nivell que ja acumula una setantena de morts en tota la seva història.

Avui un grup de veïns de la zona, acompanyats pels alcaldes d’Alfafar i Sedaví, s’ha manifestat davant de la seu central d’Adif, a Madrid, per reclamar el soterrament de les vies que creuen aquests municipis. Els alcaldes s’havien reunit amb representants de l’empresa pública ferroviària.

Paral·lelament, el passat 27 d’abril el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, va sol·licitar la compareixença de la ministra de Transports i de la presidenta d’Adif per tal que donessin explicacions sobre el pas a nivell d’Alfafar. Mulet va remarcar que “estes morts eren evitables. Es tracta d’un dels punts negres més coneguts, però ningú sembla adoptar mesures a pesar del pla de supressió de passos a nivell 2016-2024”.

 

Et pot interessar  El Parlament reprova Raquel Sánchez per la "constant ineficàcia" en la gestió de Renfe i Adif a Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió