Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

[Efemèride] El Barça es va fundar fa 123 anys

|

- Publicitat -

El Futbol Club Barcelona va ser fundat el 29 de novembre de 1899 a Barcelona per un grup de joves futbolistes suïssos, catalans i britànics encapçalats pel ciutadà suís Joan Gamper.

Publicitat

L’industrial suís establert a Barcelona Hans (Joan) Gamper, fou el fundador del club, juntament amb un grapat d’entusiastes esportistes, fonamentalment estrangers, de finals del segle XIX, que es reuniren al Gimnàs Solé després que es rebutgés la seva integració en el Català FC. Entre els fundadors figuraven els primers jugadors del club: Walter Wild, Lluís d’Ossó, Bartomeu Terradas, Otto Künzli, Otto Maier, Enrique Ducay, Pere Cabot, Carles Pujol, Josep Llobet, John Parsons i William Parsons. La presència d’enginyers i tècnics estrangers a Catalunya facilitava la socialització de l’esport del futbol, i la creació dels primers clubs com el Barcelona.

El primer president del club va ser el també suís Walter Gualteri Wild. Cal dir que en aquells primers temps els papers de jugador, soci i directiu coincidien molt sovint en una entitat que era petit club d’amateurs. La pràctica del futbol tot just estava naixent, així que més que competicions regulars eren els mateixos jugadors qui buscaven altres equips amb els quals poguessin jugar un partit, pagant-se ells mateixos les despeses.

El primer partit de la història del FC Barcelona es va jugar a la Bonanova el 8 de desembre de 1899 contra un equip de futbolistes de la colònia anglesa de Barcelona. En aquella històrica estrena els blaugrana van perdre per 0-1. El primer triomf del Barça es produeix el dia 24 de desembre del mateix any en vèncer el Català FC, degà del futbol barceloní, per 3-1. Aquells primers partits del Barça es jugaren a l’antic Velòdrom de la Bonanova.

 

Font: Viquipèdia

Et pot interessar  [Efemèride] Jaume I i Lluís IX de França signen el Tractat de Corbeil reconeixent la sobirania de Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió