Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Cs afirma que reiniciarà “la batalla” per aconseguir que Jové sigui suspès com a diputat

Carrizosa considera que la Mesa del Parlament li hauria d’aplicar el reglament com es va fer amb Borràs

Redacció 24/01/2023
El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, en una atenció als mitjans al faristol del Parlament Data de publicació: dimarts 24 de gener del 2023, 12:54 Localització: Barcelona Autor: Natàlia Segura

El diputat d’ERC Josep Maria Jové té un judici oral previst per presumpta malversació pels preparatius del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.  Ciutadans ja va demanar l’any passat que se’l suspengés com a diputat, però la Mesa del Parlament els ho va denegar, segons al·leguen, “sense cap explicació”. Per aquest motiu, aquest dimarts el líder de la formació taronja, Carlos Carrizosa, ha anunciat que ho tornaran a sol·licitar. “Reiniciarem la batalla”, ha dit.

L’objectiu de Cs és que a Jové se li apliqui “el mateix article” que a la presidenta de Junts i ara presidenta suspesa de la cambra, Laura Borràs, ja que entén que els càrrecs contra Jové –i també la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, que no són diputats– suposen “un delicte vinculat amb la corrupció”. És per això que ha criticat que no se li apliqui la mesura “per caprici d’ERC i dels grups independentistes”.