Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Convocada una manifestació a Perpinyà contra el projecte de reforma de les pensions

A Perpinyà hi ha convocada una manifestació per demà que començarà a les 10:30h a la plaça de Catalunya

Redacció 18/01/2023
Una manifestació del 3 de juliol de 2021 a Perpinyà. (Horitzontal)

Demà, dijous 19 de gener, diversos sindicats han fet una crida als funcionaris i als treballadors a fer vaga contra el projecte de reforma de les pensions a l’estat francès. Pel que fa a la Catalunya Nord, a Perpinyà hi ha convocada una manifestació que començarà a les 10:30h a la plaça de Catalunya. 

Segons informa el diari L’Indépendant,  una enquesta del sindicat SNUipp-FSU a la qual van respondre gairebé la meitat de les escoles del departament dels Pirineus Orientals, tres de cada quatre professors tenen previst fer vaga aquest dijous. La meitat de les escoles que han omplert el formulari han dit directament que tancaran el centre educatiu aquell dia.

Pel que fa a la companyia ferroviària SNCF, el representant sindical de la CGT dels ferrocarrils de Perpinyà, ha declarat a L’Indépendant que “El pla de transport anunciat per dijous és de mínims. No hi haurà cap tren entre Cervera i Narbona i només hi haurà entre sis i vuit TER al Llenguadoc-Rosselló”. La direcció de SCNF augura un dia amb diversos trasbalsos del trànsit.

No es preveuen afectacions als autobusos urbans de Perpinyà però sí que es contemplen interrupcions en els autocars regionals.  A les residències de gent gran el secretari departamental de la CGT de Sanitat augura “força seguiment de la vaga en determinades residències” com les d’Elna i Sant Llorenç de Serdans, de les quals explica que s’estan organitzant vehicles compartits per assistir a la manifestació de Perpinyà.  Els sindicats també preveuen que hi hagi un ampli seguiment al servei de correus i vaticinen que tres quartes parts dels treballadors del sector de l’energia a la Catalunya Nord seguiran la vaga.