Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

Compromís proposa acadèmies públiques per a preparar oposicions

Calabuig va destacar que “l’objectiu d’aquesta mesura és garantir la igualtat d’oportunitats de tots els aspirants a ocupar llocs de treball en el sector públic”

|

- Publicitat -

La candidata de Compromís a les Corts per Alacant, MJ Calabuig, va anunciar dijous passat juntament amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, una de les propostes destacades per a la pròxima legislatura que concerneix fonamentalment a les persones joves, com és la implantació d’un sistema d’acadèmies públiques per a la preparació d’oposicions.

Publicitat

Calabuig va destacar que “l’objectiu d’aquesta mesura és garantir la igualtat d’oportunitats de tots els aspirants a ocupar llocs de treball en el sector públic”.

La realitat és que milers de valencians es presenten cada any a processos d’oposicions per aconseguir un treball en les administracions públiques. En moltes ocasions, els aspirants necessiten molts anys de preparació prèvia per a superar les proves i molts d’ells s’inscriuen en cursos oferits per acadèmies especialitzades. Des de Compromís es destaca el gran cost que suposen aquests cursos en acadèmies privades, posant d’exemple els fins a 25.000 euros que un aspirant a jutge ha d’invertir durant els 4 o 5 anys de preparació de l’oposició.

De fet, durant aquesta última legislatura el Botànic ha impulsat un sistema de beques per a aquells aspirants a formar part de la carrera judicial. Ara, la candidatura que encapçala Baldoví vol anar més enllà i com ha afirmat Calabuig: “ja siga per a oposicions a mestre, jutge, bomber o qualsevol altre tipus de funcionari, volem impulsar aquestes acadèmies públiques, especialment per a les persones joves”

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut