Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Ciutadans ”enllesteix” la candidatura de Valls per les municipals de Barcelona

Ciutadans està “enllestint” una candidatura encapçalada per l’exprimer ministre de França Manuel Valls per les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, segons ha afirmat el president de la formació taronja, […]

Redacció
Redacció 13/08/2018
El líder de Ciudadanos, Albert Rivera / EP

Ciutadans està “enllestint” una candidatura encapçalada per l’exprimer ministre de França Manuel Valls per les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, segons ha afirmat el president de la formació taronja, Albert Rivera, que ha precisat que la societat civil també serà “molt present”.

“Estem enllestint aquesta candidatura per guanyar al separatisme i a (l’alcaldessa de Barcelona, Ada) Colau a Barcelona” i “en poques setmanes, a la volta d’agost, podrem concretar això”, ha declarat a Europa Press. Va ser el mateix Valls qui, el passat 20 d’abril, va dir que Cs li havia proposat aspirar a l’Alcaldia de la ciutat i que s’ho pensaria, després del que Rivera va confirmar que havien iniciat els contactes amb aquesta finalitat.

El líder de la formació taronja considera que la suma de la força d’un candidat com Valls i la del partit que va guanyar els últims comicis autonòmics a Catalunya pugui donar lloc a una opció “molt atractiva i molt transversal per a la societat”. L’objectiu, ha indicat, és que Barcelona, “en comptes d’estar en mans del separatisme, pugui estar en la via constitucionalista”.

Serrells pendents

Rivera ha admès que encara hi ha “molts serrells” pendents pel que fa a la fórmula concreta de la candidatura, però ha afirmat que “una de les potes i la força” de la mateixa és Ciutadans i que “la societat civil serà molt present”.

“Si som generosos i intel·ligents, es pot sumar molta gent que ni tan sols estigui en la vida política”, de manera que sigui “un projecte de la societat civil, no només de partits, amb una visió molt àmplia per transformar Barcelona”, ha manifestat.